100 plaatsen extra in fietsparking Wolfstraat

Deel dit artikel

De buurtfietsenstalling in de Wolfstraat in de wijk Zurenborg breidt met 100 extra plaatsen gevoelig uit. Nu zijn er 64 plaatsen, maar is er ook een wachtlijst van 50 buurtbewoners.

“Met buurtfietsenstallingen halen we heel wat fietsen van de straat”, zegt mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA). “In plaats van fietsen thuis in de gang of tegen de gevel te plaatsen, kunnen Antwerpenaars gebruikmaken van deze stallingen. De fiets kan dan makkelijk, goedkoop en veilig inpandig worden gestald.”

De buurtbibliotheek Zurenborg in de Wolfstraat werd in 2011 omgevormd tot een buurtfietsenstalling. Sinds januari 2015 baat Mobiliteit en Parkeren Antwerpen de gelijkvloerse verdieping van het gebouw uit.

Het gebouw wordt midden 2018 tot de betonnen structuur gestript en de twee niveaus worden verbonden met een nieuwe trap. De trap wordt uitgerust met fietsgoten en een borstelgoot. Het ontwerp laat de mogelijkheid om ooit een lift te installeren. Verder komt er een nieuwe ingang met helling en worden de niveauverschillen op de gelijkvloerse verdieping weggewerkt. De gevel wordt gerenoveerd.

Artikel GVA: https://www.gva.be/cnt/dmf20170424_02848466

Lees nog meer artikels

Opening nieuw jeugdhuis in Zandvliet

Het jeugdaanbod in het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo breidt uit dankzijhet nieuwe jeugdcentrum het Polderkot in het Armenstraatje in Zandvliet.Zodra het volgens de coronamaatregelen kan, zullen jongeren

Lees verder »
Vacatures

Bekijk al onze openstaande vacatures

Let’s connect 

04 70 64 24 40