Sprookjesachtig peperkoekenhuisje Park Den Brandt gerenoveerd

Deel dit artikel

In Park Den Brandt krijgt het ‘peperkoekenhuisje’ een make-over. De werken, die het charmante gebouwtje tegen de tand des tijds moeten wapenen, worden eind februari 2024 afgerond.

De kleine Engelse cottage, die puur als romantisch extraatje in het park werd gebouwd, is aan vernieuwing toe. “Het sprookjesachtige peperkoeken huisje in Park Den Brandt is bekend bij menig wandelaar en jogger”, vertelt schepen van Patrimonium Annick De Ridder (N-VA). “In sprookjes klinkt het ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’. Om dit gebouw een lang en gelukkig leven te gunnen was een renovatie aan de orde.”

“We vernieuwen het rieten dak en de houtstructuur waar nodig. Ook restaureren we de schouw, en om in de sprookjessfeer te blijven: we plaatsen ook de ooievaar er weer bovenop”, zegt De Ridder. “Het eikenhouten vakwerk aan de gevel wordt gerestaureerd, net als het pleisterwerk, en onze schrijnwerkers gaan luiken maken om de glas-in-loodramen te beschermen. Het paadje naar het peperkoekenhuisje wordt ook vernieuwd. De werken zullen zonder al te veel weerverlet normaal eind februari 2024 worden afgerond.”

Omdat het huisje een erfgoedstatus geniet, kan er geen commerciële invulling voorzien worden. AG Vespa bekijkt nog wat de toekomst van het peperkoekenhuisje kan zijn na de renovatiewerken.

https static.gva .be Assets Images Upload 2023 11 17 b0b007ef af04 498f 82d4 a9211607af16
Het huisje krijgt een make-over. — © RR

Volledig artikel: https://www.gva.be/cnt/dmf20231117_94425079

Lees nog meer artikels

Opening nieuw jeugdhuis in Zandvliet

Het jeugdaanbod in het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo breidt uit dankzijhet nieuwe jeugdcentrum het Polderkot in het Armenstraatje in Zandvliet.Zodra het volgens de coronamaatregelen kan, zullen jongeren

Lees verder »
Vacatures

Bekijk al onze openstaande vacatures

Let’s connect 

04 70 64 24 40